Ik ben Marije Krikken, 37 jaar en ben opgegroeid aan het water. Als klein kind liep ik al langs de kustlijn op zoek naar “schatten”. Mooie stenen, schelpen, zeeglas en hout. Het fascineerde mij toen al wat er allemaal gewoon lag en dat iedereen er gewoon voorbij liep, terwijl het voor mij allemaal zo waardevol was.

Nu, als volwassene, loop ik nog steeds langs de kust op zoek naar die schatten. Iets wat ik kan delen met mijn man en kinderen. Ik ben nog steeds geïntrigeerd door al die dingen die de zee op onze kust neer legt. Vooral drijfhout vind ik prachtig: de organische vorm en kleur ervan fascineren mij. Elk stuk hout vertelt zijn eigen verhaal en heeft zijn eigen beweging. Een mooi materiaal om originele nieuwe dingen mee te creëren.

Het verschil tussen het kind van toen en de volwassene nu is dat ik inmiddels een studie kunst en design heb gevolgd en jarenlange ervaring heb als interieurontwerpster. Hierdoor beschik ik nu over de vaardigheden om dit prachtige materiaal om te toveren tot nieuwe objecten. Dit geeft mij de mogelijkheid om mijn passie en mijn werk te combineren . Ik maak nu schilderijen, wandobjecten, woonaccessoires en meubelen van het drijf- en wrakhout dat hier in Nederland aanspoelt op de kust.

Al het drijfhout dat ik gebruik, vind ik zelf, of samen met mijn gezin, ik laat het drogen, ontwerp het en maak het eindproduct. Datgene wat ik zie in het hout wil ik weer zichtbaar maken voor iedereen door er mooie organische werken van te maken.

Ik vind het fantastisch om mijn liefde voor dit materiaal met anderen te delen door er mooie dingen van te maken. Dat ik op die manier materiaal recycle en zo mijn bijdrage kan leveren aan een duurzamere leefwereld maakt het alleen nog maar mooier.